jump to navigation

When They Departed.. December 12, 2013

Posted by mbintanghp in 'curhat', family.
Tags: , , , ,
2 comments

When someone you love dies, you’re not sad and angry for them.
You’re sad for you.
You’re angry at yourself.
When you cry, you’re not crying for the person who died.
They’re gone, they’re at peace.
You’re crying for you, because you’re the one who lost a dear person and you’re the one who has to live with the hole they left you with.
You’re the one who is going to live with a constant feeling that something will always be missing from your life.
You cry because it’s missing.
You’re angry at yourself because you find out that you’re at fault for not looking into that person’s eyes the way you had to.
You regret not spending time with them more often, not talking to them, not getting enough of them.
You regret not savoring every moment you could have had with them, because you know that they’ve taken a part of you that you might never get back.
The person who dies doesn’t have to worry about how the world will be without them.
You do. 
 
-Lyra Klaude- (more…)

Tes Kepribadian (Instan) December 3, 2013

Posted by mbintanghp in 'curhat', interest.
Tags: , ,
5 comments

ehm!!,,

.
entah kenapa sekarang lagi semangat ngeblog lagi, sesuai nama blog saya ini : .ingin.ngeblog.lagi. – setelah sekian lama *tarakdungces
.
dibanding dulu fitur-fiturnya wordpress udah jadi lebih lengkap, salah satunya yang baru adalah ada tombol “Random Post”.. coba klik, dan yang muncul ni postingan https://mbintanghp.wordpress.com/2008/12/17/my-personality-test/
.
person multiple
.
hoo.. tentang tes kepribadian.. terus pas ngeliat lagi hasilnya, 84% “extraverted”, 16% “introverted”, wattt?? :)) ini postingan tahun 2008 sih (wow lima tahun yang lalu), tapi rasanya saya ga inget pernah mikir kalo saya tu ekstrovert -,-  (more…)

Shukatsu Bagian 1 : recruiter dan situs-situs shukatsu November 24, 2013

Posted by mbintanghp in 'curhat', study, work.
Tags: , , , , , ,
2 comments

ehm!!,,
.
sekarang saya ingin sedikit berbagi pengalaman saya ketika melakukan shukatsu (mencari kerja) di Jepang ini. banyak yang ingin saya tulis, namun untuk postingan pertama ini saya akan berbagi info soal beberapa recruiter dan situs yang saya pergunakan selama shukatsu kemarin.
.
Top Career (http://www.topcareer.jp/2015/main/)
Top Career ini adalah recruiter yang bekerja sama dengan banyak perusahaan-perusahaan besar Jepang yang antusias dalam merekrut mahasiswa asing. Biasanya mereka mengadakan pameran bursa kerja khusus untuk mahasiswa asing di Tokyo dan di Kansai, dengan mereka mengiklankannya sebagai pameran bursa kerja terbesar bagi mahasiswa asing. Selain itu juga mereka mengadakan acara-acara persiapan shukatsu seperti seminar dan latihan wawancara. Mereka bisa kita hubungi langsung bila kita ingin melakukan konsultasi pribadi.
.
ASEAN Youth Network in Japan ini anggotanya (tampaknya) adalah para mahasiswa-mahasiswi ASEAN sendiri. Pameran bursa kerja yang diadakan pun khusus diperuntukkan bagi mahasiswa ASEAN. Mereka mengadakan pameran dan juga seminar persiapan shukatsu bekerja sama dengan badan Intelligence.
.
NAP (http://www.nap-net.jp/)
Sebuah situs yang saya temukan secara tidak sengaja ketika sedang berkeliling di dunia maya mencari informasi seputar shukatsu. (more…)

Sybil October 29, 2013

Posted by mbintanghp in 'curhat', book, insight.
Tags: , , , ,
1 comment so far

ehm!!,,
so guys, what is your favorite ever novel, be it the fiction or non-fiction one? however breathtakingly Robert Langdon trying to stop a bald female prodigy spreading a world threatening epidemic virus, or however interesting it is to imagine Harry Potter getting detention by Snape because he produced a beaked-nose-shaped Patronuses, my pick is “Sybil”, a non-fiction novel depicting a girl suffering from a multiple personality disorder (MPD) disease. it was the first psychology related book I ever read, let alone MPD related novel. it left good, deep impression on me, well perhaps not as deep as when I watched Simon Pegg and Nick Frost fooling around on Hot Fuzz though (yeah rite). it’s good, and when “The Minds of Billy Milligan”, another MPD related novel, was published I didn’t hesitate at all to get my hands on it. the only regret I have about “Sybil” is that I read it in the translated Indonesian version, not on its original, English version. oh and yes, “Sybil” is better than “The Minds of Billy Milligan”.
.
well I am writing this post not to get you guys into a tug-of-war with me debating which is the most badass novel ever as I don’t want to hear a pointless arguments like “even if Sybil is assisted by 100 Watsons she still can hardly solve a single case” or “surely Sybil will give birth to another personalities the moment she sees Legolas’ face”. it’s just a little thing I found when I tried to Googled “Sybil” yesterday. little yet it’s tickling me enough to force me to finally open my long time neglected WordPress blog and write it down to a blog post. and to trick you guys into reading this.
.
  (more…)

2012年の目標 January 2, 2012

Posted by mbintanghp in 'curhat', study.
Tags: , ,
4 comments

実はこのような一年間目標リストを作ったことないけど、今回作ってみよう :D

まず、日本語のことだ

1.七月に日本語能力試験N2を合格する

2.もっとうまく日本語で話せるや読める漢字の数を増やすなどようにする

3.日本語能力試を験受ける前にユダに借りてもらった日本語教科書と自分の日本語教科書を全部やっておく

4.忙しくてもなるべく毎日日本語勉強のために時間を取っておく

そして大学院のこと

5.4月に大学院の授業が始まる (more…)

bye bye Alonso… August 7, 2009

Posted by mbintanghp in 'curhat'.
Tags: , ,
1 comment so far

ehm!!,,

young Alonso -04/05-

young Alonso -04/05-

so.. after a complicated transfer saga.. finally Xabi Alonso path his way to Bernabeu..

plenty of splendid passes

unique style

well.. nobody wouldn’t be tempted to join a team fully packed with such calibre players like Kaka’, Ronaldo, Benzema, Albiol, Sneijder, Ramos, Casillas, Robben, and many others.. i understand that it isn’t about money, but about passion for glory..

but still, it’s something i dont want to happen with the Pool’s current squad.. CMIIW, it’s already three consecutive years no silverware added to Pool’s trophy cabinet.. and every Liverpudlian watching last season’s campaign must already have big expectations  in this 2009/2010 season..

so, nobody want this solid team to get raided by any other team,, unfortunately, this summer happens to be the time the free-spending Madrid put their crosshairs on Pool’s versatile full-back, Alvaro Arbeloa, and Basque deep-lying playmaker, Xabi Alonso,,

Pool's pass master

Pool's pass master

(more…)

my hope . . . June 12, 2009

Posted by mbintanghp in 'curhat'.
Tags:
4 comments

ehm!!,,

hmmm,,

.

.

just hope that everything will be allrite..

.

.

just hope

part II : Engineer. Am I…? April 25, 2009

Posted by mbintanghp in 'curhat'.
Tags: , , , ,
3 comments

ehm!!,,

nama : Muhamad Bintang Hadi Prayoga
jurusan : Teknik Elektro Institut Teknologi Bandung

yoi, baca tuh,, sekarang tu saya kuliah di jurusan teknik elektro,,

cuma sayang, semangat engineering (ceilee) saya masih angin-anginan,, BANGET!

gara-gara terjebak rutinitas juga mungkin?

sebenernya, banyak yang pengen saya kerjain ma pelajarin,, dari yang berghubungan ama grafis :

illustrator.. buat alternatif selaen corel, dan biar bisa lebih kompatibel ama photoshop,,
flash.. dah dari dulu banget, blm kesampean aja,,
flex.. katanya pada beberapa aspek lebih manyuss daripada flash,,
joomla.. baru kenal kemaren2, dan langsung tertarik buat nyoba :D

ampe yang tentang elektro :

fuzzy logic.. sistem kendali cerdas nih ceritanya,,
c / c++ / visual c++ / visual basic,, pengen bisa programming,,heu2,,
software interfacing serial dengan mikro.. bosen pake terminal mulu,,
interfacing mikro via usb.. biar plug and play dwoong,,haha,, (more…)

Allah tidak akan memberikan cobaan melebihi kemampuan hamba-Nya.. March 30, 2009

Posted by mbintanghp in 'curhat'.
Tags: , , ,
22 comments

ehm!!,,

heu..

serasa dapet durian runtuh nih.. durian runtuh secara harfiah : sakiit…!! mana double pulak…!!!

kaya gimana rupa tu durian?

mari bercerita secara ngaco =p
.
.
.
.
alkisah, ada seseorang pengelana.. sudah sangat lama dia pergi merantau,, setelah luntang-lantung ga jelas (ni cerita apaaan seeehh =p) akhirnya dia menemukan sebuah negeri yang sudah dia putuskan untuk dia tinggali..

tapi baru saja dia menjejakkan kaki dia di negeri tersebut, dengan seismograf  yg dia bawa (yuuuk!), dia menduga akan datang sebuah gempa bumi besar yang akan melanda negeri yang telah membuat dia PW itu.. dan bener aja, tadi pagi (beneran tadi pagi) datanglah gempa yang memang sudah diyakini tinggal menunggu waktu itu..

(more…)

hadohhadohsakitpisaneuyyyyy January 5, 2009

Posted by mbintanghp in 'curhat'.
5 comments

ehm!!,,

.

……aaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggghhhhhhhhh!!!!

sumpahsakitgusisakitgigisariawandepanbelakangmulaimerambahlidahj

ugawaduhampunbangetdahpadahallagisakitperutlagimustimakanbanya

ktapigaragarasakitgusisakitgigisariawandepanbelakangtahpapainijadisa

masekaligaenakmakanaduhgilasumpahpengenmengumpatterusjadinya

tapigabisajugadakalongomongjugadahlumayansakitparahpisanlahgeloo

jadimalesngapangapainpadahallagimingguuascobajeajegileajegileeeeee

eeeeeeeeee………..!!!!

.

.

T_T